راهنمای خرید بهترین و مناسب ترین چای ساز

ایران از نظر مصرف سرانه چای، رتبه چهارم را در دنیا دارد و مدتهاست که چای به نوشیدنی شماره یک و محبوب اکثر ایرانیان تبدیل شده است. با نوشیدن یک فنجان چای لبریز، لبدوز و لبسوز است که میتوانیم روزی پر از انرژی داشته باشیم. در سالهایی نه چندان دور، جوشیدن آب و دم کشیدن چای در کتری و سماور بسیار زمانبر بود. اما حالا با وجود چایساز در کمتر از 10 دقیقه از نوشیدنی محبوب خود لذت میبریم. اگر شما هم عاشق چای هستید و به فکر تهیه چایساز افتادهاید، حتما باید مقاله راهنمای خرید چایساز برقی را مطالعه کنید
اولین و مهمترین نکته جنس بدنه چای ساز برقی
جنس بدنه چایساز، یکی از عوامل تاثیرگذار روی طعم و مزه چای است؛ در حال حاضر چایسازهای موجود در بازار در سه نوع شیشهای، پلاستیکی و فلزی ساخته میشوند. به طور مثال اگر چایی ساز شما پلاستیکی بوده و متریال خوبی نداشته باشد، طعم نامطلوبی به چای خواهد داد. اگر چایسازی با بدنه شیشهای انتخاب میکنید، باید احتمال شکستن آن را هم در نظر بگیرید. فراموش نکنید که املاح و مواد معدنی موجود در آب، جذب شیشه یا پلاستیک نمیشوند؛ پس هنگام جوشیدن آب در چایسازهایی با این جنس، همیشه مایعی خامه مانند روی آب مشاهده خواهید کرد. به همین دلیل اغلب فروشندگان به شما توصیه میکنند از بین چایسازهایی با بدنه استیل انتخاب کنید. ولی برخی از افراد علاقمند هستند که آب داخل کتری قابل مشاهده باشد که پیشنهاد میشود چایساز با بدنه ی شیشه ای که زیره ای استیل دارد تهیه کنید.
حجم و ظرفیت کتری و قوری چایساز
حجم کتری و قوری چایساز باید با تعداد افرادی که قصد استفاده از آن را دارند، هماهنگ باشد. پس بسته به میزان مصرف و تعداد افراد خانواده حجم و ظرفیت کتری را انتخاب کنید. اگر برای یک اداره چای ساز را تهیه میکنید، لازم است که اندازه بزرگی داشته باشد تا مدام لازم نباشد چای دم کنید. همچنین برای خانوادههای کم جمعیت و پرجمعیت، ظرفیتهای مختلفی از چای ساز وجود دارد
انواع مدل های چایساز
دستگاه چایساز معمولی همان دستگاهی است یک قوری همراه با کتری برقی دارد و به دو شکل (روی هم یا در کنار هم) قرار میگیرند. برخی کتری های چایساز ها شیردار هستند که به انها سماور برقی هم گفته میشود و بر اساس نیاز و سلیقه مشتری انتخاب میشود.
نکات مهم برای خرید چایساز
قبل از خرید چایساز نکات مختلفی وجود دارد که باید آنها را بررسی کنید تا بتوانید بهترین محصول موجود در بازار که با نیاز شما هماهنگ است را بخرید.
قابلیتهای دستگاه
قوری چایسازها از شیشه، ترکیب شیشه و فلز و همچنین چینی ساخته شده است. اگر دوست دارید رنگ چای را در هنگام دم کشیدن ببینید خرید چایساز با قوری پیرکس را به شما توصیه میکنیم. اما اگر دوست دارید چای با دمای بیشتری دم بکشد، بهتر رنگ بدهد و تماشای دم کشیدن آن برایتان زیاد مهم نیست، دستگاهی با قوری چینی را انتخاب کنید. و همچنین برخی چایساز ها مانند چایساز برند کوخ دارای تفاله گیرآسانسوری هستند که اجازه نمیدهد رنگ چای سیاه یا تلخ شود.
اگر در طول روز مقدار زیادی چای مینوشید یا خانوادهی پرجمعیتی دارید حتما به دنبال یک چایساز با قوری بزرگ باشید.
تنظیمات گرمایشی دستگاه را بررسی کنید. بعضی از چایسازها و کتریهای برقی بعد از جوش آمدن آب، به جای آنکه آن را دائم بجوشاند، با گرم نگه داشتن آن دمای مناسب برای مصرف را حفظ می کنند. این قابلیت بهتر از جوشاندن مداوم آب است.
میزان صدای تولیدی دستگاه را بررسی کنید. اگر به صدا حساسید و یا با اختلال صدا گریزی درگیر هستید به دنبال دستگاهی باشید که در زمان جوش آمدن آب سروصدای زیادی تولید نمیکند.
دما و زمانبندی
اختلاف نظر بر سر دمای مناسب آب برای دم کشیدن چای زیاد است. عدهای دمای 80 تا 85 درجهی سانتیگراد را مناسب میدانند و عدهای دیگر 95 تا 98 درجهی سانتیگراد را بهترین دما برای آب جوش میشناسند. برای دم کردن چای باید آب را در هر دمایی که مناسب میدانید جوش بیاورید و روی برگهای خشک چای بریزید، سپس به مدت 15 دقیقه دم کنید. پس بهتر است برای خرید چایساز دستگاهی را انتخاب کنید که امکان تنظیم دما برای جوش آوردن آب و نگهداری آب در دمای مورد نظر را داشته باشد.
یک فنجان چای خوب میتواند به اندازهی یک فنجان قهوه روز شما را بهتر کند. زمان نقش مهمی در نحوهی دم کشیدن چای دارد. اگر برگهای چای مدت زیادی در آب باقی بماند طعم چای تلخ میشود و اگر مدت دم کشیدن کوتاه باشد تمام عطر و طعم چای آزاد نمیشود. پس بهتر است زمان دم کشیدن را با توجه به طعمی که از چای انتظار دارید تنظیم کنید. به همین دلیل خرید چایساز با امکان تنظیم زمان مناسب برای دم کشیدن بسیار مهم است. وجود تایمر به شما کمک میکند تا زمان دلخواه برای دم کشیدن را تنظیم کنید و از نوشیدن چای لذت ببرید.