رازهای مهم راهنمای خرید قابلمه
یادتان باشد قابلمهی فروخته شده، پس گرفته نمیشود؛ بنابراین راهنمای خرید قابلمه نکاتی را به شما یادآور خواهد شد تا حتما به آنها توجه کنید و از خرید خود پشیمان نشوید.
- قیمت: مبلغی که برای سرویس قابلمهی خود پرداخت میکنید به احتمال زیاد عاملی تعیین کننده در خرید نهایی شما خواهد بود. معمولا سرویسهای قابلمه، قیمت بالایی دارند ولی تنوع در تعداد پارچهها و امکان خرید تکی، شرایطی را فراهم میسازد تا متناسب با بودجهی خود خرید کنید.
- ماندگاری: بعضی از انواع سرویسهای قابلمه، زیبایی خود را حفظ کرده و ماندگاری بیشتری نسبت به بقیه دارند. سعی کنید هنگام خرید قابلمه دقت کنید، مواد تشکیلدهندهی آن با دوام و با کیفیت باشد تا زود خراب نشود. ضخامت قابلمه هم بر کیفیت آن تاثیر میگذارد، بنابراین دقت کنید تا با انتخاب جنس ضخیمتر، غذای شما نسوزد.
- استحکام بدنه و دستههای قابلمه: محکم بودن بدنهی قابلمه مهم است. خوب توجه کنید که بدنهی قابلمه فرو نرفته باشد. از محکم بودن اتصالات دستهی سرویس قابلمه، اطمینان حاصل کنید تا خطرات جبرانناپذیری شما را تهدید نکند.
- واکنشپذیری: واکنشپذیری قابلمهای که قصد خرید آن را دارید، اطمینان حاصل کنید. و جنسی را انتخاب کنید که سلامتی شما و خانوادتان را به خط نیاندازد.
شناسایی راهنمای خرید قابلمه بیضرر
برخی از قابلمهها در اثر حرارت و استفادهی زیاد، تغییر شکل میدهند. لایههای آن جدا میشوند و سلامتی شما را به خطر میاندازند. همانطورکه گفته شد قابلمهها در جنسهای مختلف استیل، سرامیکی، گرانیتی، چدن و… تولید و عرضه میشود که هر کدام از قابلمهها، مواد تشکیلدهنده و ساختار خاص خود را دارد.
شما به عنوان استفادهکننده از قابلمه به عنوان یکی از پرکاربردترین و ضروریترین وسایل آشپزخانه باید بتوانید قابلمه بیضرر را بشناسید تا سلامت خود و اعضای خانوادهتان را تضمین کنید. بنابراین همواره نکاتی که در ادامه گفته شده است را مدنظر قرار دهید.
قابلمههای بیضرر چه ویژگیهایی دارند؟
- شما بنابر عادت هنگام آشپزی و شستوشوی قابلمه بر آن ضربه وارد میکنید. قابلمهی بیضرر در برابر ضربات و خط و خش مقاوم است. قابلمههای گرانیتی ، استیل و چدن از آن دسته قابلمههایی هستند که مقاومت بالایی دارند.
- مقاومت در برابر افزایش حرارت، یکی دیگر از ویژگیهای قابلمهی بیضرر است. برای مثال سطح پلاستیکی قابلمههای تفلون به دلیل داغ شدن در طول زمان از سطح جدا، وارد غذا و سپس وارد بدن میشوند.
- قابلمهای بیضرر است که مقاوم در برابر کاهش دما باشد. اگر قرار باشد همان قابلمهای را که غذا را در آن آماده کردید داخل یخچال بگذارید درحالیکه تحمل نوسانات دمایی را نداشته باشد، به زودی خراب میشود. در بین انواع قابلمه، قابلمهی پیرکس ، چدن و گرانیت این قابلیت را دارند و از این نظر، بیضرر محسوب میشوند.
- قابلمهها زمانی بیضرر هستند که فلزات سنگین در آن به کار نرود. زیرا فلزات سنگین، املاح را بیش از حد وارد غذا میکنند و گاهی تا مسمویت پیش میروند. قابلمههای استیل از این عیب مبرا هستند ولی قابلمههای مسی و روی میتوانند مشکل ورود املاح زیاد را داشته باشند و استفادهی مداوم از آنها به شما آسیب برساند. قابلمههای پیرکس و گرانیت هم مشکل ورود املاح به غذا را ندارند.
- میزان مصرف روغن در قابلمهها هم تعیینکنندهی بیضرر بودن آن است. قابلمههایی که حرارت را به صورت ملایم پخش میکنند و به اصطلاح نچسب هستند، روغن بسیار کمتری را مصرف میکنند و سلامتی دستگاه گوارش، معده و قلب شما را به همراه خواهند داشت. مانند قابلمه های گرانیتی که به قابلمه های بدون روغن معروف هستند
راهنمای خرید قابلمه ویژگیهای قابلمههای بیضرر را برای شما شرح داد تا بتوانید انتخاب درستی داشته باشید و با در نظر گرفتن تمام جوانب، اقدام به خرید قابلمه کنید.
اصول حفظ و نگهداری قابلمه
پس از آنکه براساس نکات راهنمای خرید قابلمه، قابلمهی مورد نظر خود را انتخاب و آن را خریداری کردید، وقت آن است که اصول نگهداری آن را بدانید تا طول عمر سرویس قابلمهی خود را افزایش دهید:
- هیچگاه قابلمهی داغ را نشویید. باید صبر کنید تا قابلمه خنک شود و سپس اقدام به شستن آن کنید. برای خنک کردن قابلمه، آب سرد درون آن نریزید. زیرا موادغذایی به قابلمه میچسبد و در برخی مواقع باعث تغییر رنگ قابلمهی شما میشود.
- به جای نگهداری طولانیمدت غذا در قابلمه، از ظرفهای شیشهای یا پلاستیکی استفاده کنید. کار اصلی قابلمه، پخت غذا برای شماست نه نگهداری آن.
- ظروف دیگر را درون قابلمه نگذارید زیرا باعث ایجاد خش بر روی آن میشود.
- قابلمهها را در یخچال قرار ندهید، زیرا نوسانات دمایی (سرد و گرم شدن) باعث میشود بافت قابلمه آسیب ببیند و خاصیت خود را از دست بدهد. اگر مجبور شدید قابلمه را درون یخچال بگذارید، پیش از گرم کردن، بیست دقیقه در هوای اتاق بگذارید و به طور ناگهانی روی شعله قرار ندهید.
- شعلهی گاز را در حد متعادل نگه دارید. زیاد کردن شعله، به سطح بیرونی قابلمهی شما آسیب میرساند و قابلمهی نچسب را خراب خواهد کرد.
- استفاده از قاشقهای مخصوص برای قابلمه را فراموش نکنید. استفاده از قاشقهای فلزی یا استیل، پوشش قابلمهی شما را از بین میبرد. قاشقهای چوبی یا پلاستیکی را جایگزین کنید.
- اسکاچ و سیم ظرفشویی، بدترین پاککننده برای سرویس قابلمهی شماست. برای شستن قابلمه از ابر استفاده کنید.
- اقدام به بازسازی تفلون و گرانیت از دست رفته نکنید. زیرا اینکار با استاندارد های وزارت بهداشت و درمان مغایر است و اصولا در مراکز بدون مجوز به صورت غیر اصولی انجام می شود و می تواند تهدیدی برای سلامتی شما و افراد خانواده باشد
- وقتی برای اولین بار از قابلمه گرانیت یا تفلون استفاده میکنید، آن را با مایع ظرفشویی و آب داغ بشویید، سپس چند قطره روغن مایع داخل قابلمه بریزید و سطح داخلی آن را با پارچهای نرم، روغنکاری کنید.
- قابلمهی خالی را روی شعلهی گاز قرار ندهید، مقداری روغن درون قابلمه بریزید، سپس روی شعله ملایم گاز قرار دهید.
غذای سالم و مناسب، غذایی است که هنگام تهیهی آن همهی جوانب از مواد غذایی سالم تا استاندارد بودن قابلمهای را که قصد آمادهسازی غذا داخل آن دارید، رعایت شده باشد. شاید با خواندن راهنمای خرید قابلمه به این فکر افتاده باشید که تا به امروز چقدر به جنس ظرفی که در آن غذا پختهاید توجه کردهاید؟ یا این سوال برای شما پیش بیاید که چقدر مراقب قابلمههای خود هستید؟
راهنمای خرید قابلمه علاوه بر آنکه تمامی آنچه باید دربارهی قابلمه بدانید را برای شما شرح داده است بلکه پیشنهاداتی برای انتخاب درست برای شما داشت تا بتوانید با انتخاب درست جنس قابلمه و توجه به سرعت پخت غذا، در مصرف انرژی صرفهجویی کنید.
با خواندن راهنمای خرید قابلمه میتوانید با در نظر گرفتن تمامی نکاتی که باید دربارهی خرید سرویس قابلمه بدانید، درستترین انتخاب را داشته باشید. ما هم سعی کردیم همانند یک مشاور تخصصی لوازم خانگی در کنارتان باشیم و نکات مهم را به شما یادآور شویم. اکنون شما بهتر از هر شخص دیگری میدانید که نوع و جنس قابلمه ارتباط مستقیمی با حفظ سلامتی شما و اعضای خانوادهتان دارد و تا چهاندازه باید برای انتخاب قابلمهی درست وقت بگذارید. ما برای شما چند پیشنهاد هیجان انگیز داریم برای مشاهده کلیک کنید.