در این نوشته ابتدا انواع قابلمه را به شما معرفی میکنیم و سعی میکنبم مزایا و معایب آنها رابررسی کنیم تا بتوانید برای خرید قابلمه تصمیم بهتری بگیرید. شما را با بهترین برندهای قابلمه در ایران آشنا میکنیم و چند بازار آنلاین را به شما معرفی مبکنیم.
راهنمای خرید سرویس قابلمه ، یکی از دغدغههای مهم هر خانم خانهدار برای لوازم آشپزخانه، تهیه سرویس قابلمه است. خانمهای خانهدار بهتر میدانند، نوبت به خرید قابلمه و تابه که میرسد، فروشندهها انواع و اقسام ظروف از جنسهای مختلف را جلوی چشم مان قرار میدهند. بعضیها به شما استفاده از قابلمههای سنتی مسی را توصیه میکنند و برخی دیگر استفاده از قابلمههای سرامیکی را به شما پیشنهاد میدهند. در صورتی که ماهها وقت بگذارید و با سردرگمی مواجه شوید به شما خردهای نمیگیریم. این که کدام ظرف را بخریم تا هم سالم بمانیم و هم غذاهایمان به بهترین نحو پخته شود، تصمیمی بسیار سخت اما شدنی است. در این شرایط مراجعه به برخی راهنماییهای کلی میتواند امکان انتخاب آسانتر را فراهم بکند. در این نوشته تلاش می کنیم تا با به اختصار به بررسی ویژگی های انواع مختلف سرویس های قابلمه را بیان کنیم تا با استفاده از آنها خرید قابلمه بهتری داشته باشید.
انواع قابلمههای موجود در بازار
انواع موجود قابلمه در بازار عبارتند از قابلمههای پیرکس، تفلون ،چدن، استیل، سرامیکی، گرانیتی، آلومینیومی، لعابی، که سعی میکنیم در مورد هر کدام از آنها توضیح دهیم مزایا و معایب آنها را بررسی کنیم تا با استفاده از این نکات در هنگام خرید قابلمه بتوانید بهتر تصمیم بگیرید.
قابلمههای پیرکس :
قابلمههای شیشهای یا اصطلاحاً پیرکس، برای افرادی که از اجاقهای برقی استفاده میکنند، یکی از بهترین ظروف پخت و پز هستند. اما در کشور ما چون اکثر مردم از اجاق گاز استفاده میکنند؛ چون قابلمههای درب پیرکس تحمل حرارت مستقیم به مدت طولانی را ندارند و از طرف دیگر با توجه به اینکه بسیاری از غذاهای ایرانی را نمیتوان در مایکروفر پخت، قابلمههای پیرکس انتخاب مناسبی نخواهد بود.
مزایا:
اگر این ظروف بی رنگ باشند سالم ترین انتخاب برای طبخ غذا هستند و به علت اینکه درون آنها کاملا دیده می شود، حس خاصی را به آشپزخانه می دهد. تا زمانی که این ظروف ضربه محکم نخورد و شوک دمایی به آن وارد نشود، مقاوم هستند. در مدل های جدیدتر حرارت بالا را تحمل می کنند.
معایب:
این نوع از قابلمه ها به دلیل ظرافت طراحی خود نیازمند دقت بالایی در نگهداری هستند چرا که وارد شدن ضربه می تواند باعث شکسته شدن آنها شود.
قابلمههای تفلون:
یکی از انتخاب ها جهت خرید میتواند قابلمههای تفلون باشد به دلیل اینکه غذا به آنها نمیچسبد و روغن کمتری برای پخت و پز در آنها لازم است و شستوشوی آنها راحتر است، یکی از قابلمههای پرطرفدار در کشور ما هستند. نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که قابلمههای تفلون در مقایسه با قابلمههای استیل، آلومینیومی و … انتخابهای مطمئنی محسوب نمیشوند؛ چرا که معمولا در تهیه ظروف تفلون از کادمیوم استفاده میشود که از فلزات سنگین است. این ماده به مرور وارد غذا می شود و احتمال ابتلا به سرطان، کوتاهی قد و ضایعات پوستی را افزایش میدهد. به همین خاطر این ظروف هنگام استفاده احتیاط بیشتری نسبت به بقیهی پوششها میطلبند. استفاده از قاشق چوبی یا پلاستیکی هنگام استفاده از آنها توصیه میشود. تا زمانی که ظروف تفلون دچار خش نشده و همچنان نچسبی خود را دارد هیچ ضرری برای سلامتی ندشته و با خیال راحت میتوان از آن ها استفاده کرد.
مزایا
- استفاده از حداقل روغن
- شستشوی راحت
- استفاده در فر
معایب
- امکان خش برداشتن کف قابلمه
- عدم کاربرد در حرارت بالا
- عمر کوتاه
- نیاز به مراقبت بیشتر
قابلمههای چدن :
این قابلمه ها عمر طولانی و وزن بالایی دارند. این ظروف مناسب برای پخت طولانی با دمای متوسط تا بالا هستند و به حرارت بالا مقاوماند و اگر فاقد آلومینیوم باشند، گزینه مناسبی برای پخت و پز محسوب می شوند. نباید این نکته را فراموش کرد که سرویس قابلمه چدن گران قیمت هستند و تنوع چندانی از نظر طرح و رنگ ندارند. نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که مطمئن شوید قابلمه ای که به نام چدن خریداری می کنید فاقد آلومینیوم باشد این را هنگام خرید قابلمه به خاطر داشته باشید.
اگر تمایل به خرید قابلمه چدنی دارید بدانید که عمر طولانی و وزن سنگین از ویژگی های اصلی قابلمه های چدنی است و در خرید آن ها باید توجه داشت که چدن بدون آلومینیوم باید انتخاب کرد. قابلمه های چدنی در دو نوع بدون لعاب و لعاب دار به بازار عرضه می شوند.
مزایا
- مناسب برای پخت یکنواخت و طولانی
- مقاوم در برابر حرارت بالا
- قابل استفاده در فر
معایب
- سنگینی وزن
- درصورت عدم خشک نشدن امکان زنگ زدگی وجود دارد
- عدم شستشوی در ماشین ظرفشویی
- عدم رنگ و تنوع زیاد
قابلمههای استیل :
از همه قابلمههای دیگر بهداشتی ترند؛ عمر طولانی دارند و زنگ نمیزنند اما چون حرارت را مستقیم انتقال میدهند باعث میشود که غذا در آن سریعتر بسوزد چون بلافاصله حرارت آتش را منتقل میکند؛ به طوری که دمای این سوی قابلمه که روی آتش قرار گرفته و آن سو که غذا درونش قرار دارد، سریع یکی میشود. نکته مهم هنگام استفاده از قابلمههای استیل تنظیم درجه حرارت است. اگر عجله نکنید و با حوصله شعله گاز را در حد کم نگه دارید نتیجه کارتان خوب میشود. همچنین سعی کنید از قابلمههایی که برندی معتبرتر و البته قیمتی بالاتر دارند، استفاده کنید؛ چراکه آنها کفی چند لایه دارند و به همین دلیل دیرتر غذا در آنها ته میگیرد. توجه داشته باشید که قابلمههای استیل برای پخت غذاهای آبدار و انواع خورشت کاربرد دارند این مورد را هنگام خرید قابلمه در نظر بگیرید.
مزایا
- مناسب برای پخت یکنواخت و طولانی
- مقاوم در برابر حرارت بالا
- قابل استفاده در فر
معایب
- سنگینی وزن
- درصورت عدم خشک نشدن امکان زنگ زدگی وجود دارد
- عدم شستشوی در ماشین ظرفشویی
- عدم رنگ و تنوع زیاد
قابلمههای سرامیکی:
زمانی که بازار خرید قابلمه تفلون داغ بود و صحبتهای در مورد مضرر بودن قابلمههای تفلون برای سلامتی پیش آمد، قابلمههای سرامیکی روانه بازار شده و در مدت کمی بخش عمدهای از بازار را از آن خود کنند. این قابلمههای جدیدترین، پیشرفتهترین و بهترین نوع ظروف آشپزخانه هستند که تا زمانی که کاملا سالم و بدون خراشیدگی و ساییدگی باشند، میتوان با خیال راحت و بدون هیچ نگرانی از آنها استفاده کرد. ولی باید مراقب بود تا تکههای آن وارد غذا نشود. البته طول عمر روکش سرامیکی به نحوه استفاده از ظرف، میزان استفاده و نحوه شستوشوی آن هم بستگی دارد. این قابلمهها دارای بدنه و کف چندین لایه هستند که لایه سرامیک یکی از لایههای بدنه قابلمه است. حرارت را به خوبی پخش و منتقل میکنند. نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که قیمت ظروف سرامیکی بالاتر از سایر ظروف پخت است به همین دلیل باید در نگهداری آنها دقت فراوان داشت تا آسیب نبینند.
قابلمه های سرامیکی یکی از جدیدترین نسخه های موجود در بازار است که قیمت نسبتا بالایی دارد و روکش نچسب و عدم وجود مواد مضر از مزایای اصلی آن تلقی می شود. هنگام خرید قابلمه به نکات زیر دقت کنید.
مزایا
- انتقال خوب و یکنواخت حرارت
- مقاوم در برابر خراش و خوردگی
- عدم واکنش با مواد غذایی اسیدی و قلیایی
- ظاهر شیک
معایب
- قیمت نسبتا بالا
- شکننده بودن
- برخی از نسخه های کم کیفیت موجود از لعاب سربی استفاده می کنند که در صورت ورود به غذا مضر هستند.
قابلمههای گرانیتی:
قابلمههای گرانیتی که به تازگی وارد بازار شدهاند در مقایسه با قابلمههای تفلون ده برابر سختتر هستند. در برابر سایش از مقاومت بیشتر برخودارند پس بهداشت و سلامت بالاتری را دارا هستند. غذا در قابلمههای گرانیت دیرتر از ظروف معمولی میسوزد و تمیز کردن آنها نیز بسیار ساده است. به دلیل نچسب بودن مصرف روغن را کاهش میدهد. در واقع میتوان قابلمههای گرانیتی را ادغام هر دو پوشش تفلون و سرامیک دانست.
قابلمه های گرانیتی برخلاف اسمشان از فلز ساخته شده و لعابی که با آن روکش شده شبیه به سنگ گرانیت است. مهمترین ویژگی این مدل ها سوختن دیرتر غذا است که در مقایسه با قابلمه های نچسب دوام بیشتری دارد. این مزایا میتواند از اهمیت زیادی در هنگام خرید قابلمه برخوردار باشد.
مزایا
- عدم واکنش پذیری و تغییر طعم مواد غذایی
- قابلیت نچسب بودن و استفاده حداقل از روغن
- شستشوی راحت
- عمر طولانی
- سوختن دیرتر غذا
معایب
- حتما از برندهای مطمئن و با کیفیت ساخته شود
- امکان خط و خراش برداشتن نیز وجود دارد
- برخی از نسخه های در خصوص عملکرد نچسب بودن موفق عمل نکرده اند.
قابلمه های آلومینیومی
بهترین قابلمهها بعد از پیرکسها، قابلمههای آلومینیومی هستند، چون حتی آسیب و ساییده شدنشان هم مشکلی به وجود نمیآورد و وارد شدن آلومینیوم به دستگاه گوارش خطرساز نیست. البته به شرط اینکه این قابلمهها از شمش خالص آلومینیوم باشند. حرارت در این قابلمهها به شکل یکنواخت و سریع پخش میشود. یکی از نکات ضعف این قابلمهها این است که نسبت به ضربه بسیار حساس هستند و با با هر ضربه ای سریع فرمش تغییر میکند. همچنین برخی میگویند اشکال قابلمه های آلومینیومی این است که وقتی در آنها آب می جوشانیم،سیاه می شوند اما علت این مشکل ناخالصی آب است و اگر آب مقطر را در این ظروف بجوشانیم، سیاه نخواهد شد. قابلمههای مسی مس از قدیمی ترین مواد مورد استفاده در ساخت قابلمه ها بوده است که در سال¬های اخیر نیز خرید آنها متداول شده است. مهمترین ویژگی ظروف مسی آن است که حرارت را بهخوبی و بهطور یکسان پخش میکند. ظروف مسی به طور یکنواخت گرم شده و هنگامی که از روی حرارت برداشته میشوند به سرعت سرد میشوند پس امکان کنترل بهتر بر پخت و پز را فراهم میکنند. معمولا از ظروف مسی برای تهیه مربا استفاده میکنند.
قابلمه های آلومینیومی بر خلاف تصور عموم از فلز آلومینیوم ساخته شده و از فلزی روی به ندرت در آن ها بهره می برند. مدل های آلومینیومی در برابر مواد اسیدی واکنش پذیر هستند و سبک بودن از دیگر مشخصات آن ها به شمار می رود که هنگام خرید قابلمه باید مورد توجه قرار گیرد.
مزایا
- حرارت به صورت یکنواخت و سریع پخش می کنند.
- سبک بودن
- قابل استفاده در فر
معایب
- واکنش پذیری بالا
- عدم استفاده در ماشین ظرفشویی
- عدم مقاومت در برابر با خش و برای سلامت مضر هستند.
قابلمههای لعابی
این نوع ظروف برای گرم کردن کنسرو و قوطی ها، پخت غذاهای آبدار استفاده میشوند. این قابلمهها میتوانند برای نگهداری انواع مواد غذایی (البته به جز مواد اسیدی) در یخچال مناسب باشند. قابلمه های لعابی معمولاً طرح های جذابی دارند و برای جهیزیه مناسب هستند. هنگام شستوشوی این ظرفها نباید از سیم استفاده کرد و اگر ترک بردارند، باید کنارشان گذاشت. این قابلمهها بیشتر برای طبخ غذهای آبدار به کار میروند و نمیتوانید داخل این قابلمهها برنج بپزید یا حتی غذاهای جامد را دوباره گرم کنید.
روکش لعابی اغلب روی ظروفی سرامیکی یا چدن کشیده می شود. در ادامه برخی از ویژگی های این قابلمه ها را بررسی می کنیم:
مزایای
این نوع ظروف برای گرم کردن کنسرو و قوطی ها، پخت غذاهای آبدار و یا نگهداری غذا در فریزر استفاده می شوند.
معایب
طول عمر روکش لعابی محدود است و بر اثر ضربه و نوسان حرارتی از بین می رود.
بهترین برندهای قابلمه در ایران
حال قصد داریم بهترین برندهای قابلمه در ایران را به شما معرفی کنیم و وبسایت این برندها را به شما معرفی کنیم تا در امر خرید قابلمه با مراجعه به وبسابت آنها بهتر بتوانید تصمیم بگیرید.
شرکت ماهان فعالیت خود را از سال 1385 در زمینه تولید ظروف آشپزخانه آغاز نموده و تا به امروز یکی از فعالان حرفه ای در این صنعت می باشد. امروزه محصولات این شرکت در خاورمیانه به فروش می رسد و طرفداران زیادی دارد. محصولات ماهان به دلیل کیفیت بسیار بالا، طراحی های متنوع، نوآوری، استفاده از مواد اولیه با کیفیت، قیمت مناسب و خدمات پس از فروش باعث شده است تا این برند در ایران طرفداران بسیاری داشته باشد.
با مراجعه به وب سایت شرکت و مشاهده تنوع محصولات میتوان دریافت که این تولیدی یکی از بهترین برندهای قابلمه در ایران محسوب میشود. و انواع سرویس ها و قابلمه و تابه های گرانیتی را در طرح ها و رنگ های مختلف تولید میکند
صنایع تولیدی عروس
مجموعه تولید عروس تفلون در راستای سياست گسترش تولیدات داخلی و رقابت با محصولات خارجی در حوزه لوازم خانگی بالاخص ظروف پخت و پز تاسيس شد.
مجموعه عروس تفلون فعاليت خود را از سال ۱۳۷۳ با ماموريت اوليه و آغازين ارائه محصولات خاص و ویژه در حوزه صنعت لوازم خانه و آشپزخانه، و تولید ظروف پخت و پز که در ابتدا ظروف تفلون و سپس افزودن شدن محصولات دایکاست (چدن) بود، آغاز نمود. در ادامه با افزايش چشمگير توسعه محصولات و گستردگي توزيع محصولات، افزايش انتظارات مشتريان و همچنين توسعه سخت افزاري و نرم افزاري فرآيندهاي عملياتي و پشتيباني شركت، خدمات جديدي نيز به حوزه ماموريت سازمان اضافه شد.
گروه صنعتی ناب استیل
گروه صنعتی ناب استیل با تجربهای ۳۴ ساله، طیف وسیعی از لوازم آشپزخانه، پذیرایی و هتلی را تولید و عرضه مینماید. محصولات گروه صنعتی ناب استیل در سه برند عرضه میشوند؛ قاشق و چنگال و کارد استیل با نام تجاری ناب استیل، ظروف آشپزخانه و هتلی مانند قابلمه و شفینگدیش با نام تجاری مستر و لوازم توکار آشپزخانه شامل هود، گاز، فر، مایکروویو و سینک با نام تجاری مسترپلاس. اولویت اصلی گروه صنعتی ناب استیل تولید و عرضه محصولات باکیفیت و بهروز بوده است.
با مراجعه به سایت ناب استیل متوجه میشویم که سرویس قابلمه دارای تنوع ۱۷ عددی است که تفاوت آنها در جنس و تعداد پارچهها است. کیفیت و تنوع محصولات تاب استیل باعث شده است که آن را در زمره بهترین برندهای قابلمه در ایران قرار داد.
شرکت صنعتی زرساب
شرکت صنعتی زرساب در سال ۱۳۶۱ با هدف توليد ظروف آشپزخانه نچسب با کيفيت جهت صادرات و مصارف داخل کشور با بهره گيری
از کليه استانداردهای مرتبط داخلی و بين المللی با استفاده از بهترين مواد اوليه اروپايی مانند P.T.F.E، پودر رنگ و … تاسيس گردید.
به موازات توليد ظروف نچسب ، برای سهولت کار تعدادی کارگاه ديگر نيز راه اندازی شد که شامل:
۱) کارگاه ماشین سازی: برای ساخت ماشین آلات ، قالب ها و تعمیرات.
۲) کارگاه تولید دسته جات باکالیتی : جهت تولید انواع دستگيره جات مورد مصرف.
۳) کارگاه جعبه سازی: جهت توليد انواع جعبه های کادوئی و لمینت و کارتن های مادر.
۴) بخش طراحی و عکاسی: جهت طراحی محصولات ، بسته بندی ها و بروشور ها.
۵) همراه با تولید جهت بازاریابی ، فروش و توزیع محصولات ، گروه بازاریابی بسیار قوی زرساب در سراسر کشور به سرویس دهی
به بیش از هزار و پانصد محل عرضه محصولات اعم از فروشگاه های لوازم خانگی سطح شهرها ، شرکت های تعاونی مصرف فروشگاه های زنجیره ای لوازم خانگی و غیره ، اشتغال دارند.
تنوع محصولی شرکت در خصوص قابلمه و ماهی تابه بسیار زیاد است و این تنوع و کیفیت باعث شده که بتوان به جرات آن را به عنوان یکی از بهترین برندهای قابلمه در ایران نام برد.
نچسب کویر
“کیفیت نه اتفاقی است و نه آن را پایانی است”,این اندیشه اساسی مردی بود که چهل سال پیش او را بر آن داشت تا در این راستا تلاشی شگرف را آغاز کند که ثمره آن تلاش, شرکتی شد بنام ظروف نچسب(تفلون) کویر, که توانست در سالهای اولیه تأسیس,هدف خود را نهایی کند.
اما شعار اصلی او این بود که “کیفیت را پایانی نیست” و در این راستا آنقدر درخشید تا توانست شرکت تفلون کویر را در سال ۱۳۸۲مجهز به سیستم Roller coating وSpray coating کند که به عنوان تنها دارنده این سیستم در ایران شناخته شد.
پیشرفت و تلاش مهندس وطنچی وپرسنل متخصصش در سالهای متوالی باعث شدتابتواند کالاهای ایرانی خود را با برترین کیفیت همگام با پیشرفتهای جهانی به دنیا بشناساند ومحصولات خودرابه کشورهای مختلف صادر کند.
نشان کاربرد علامت استاندارد ایران,دریافت پروانه ساخت از معاونت غذا و دارو و گواهینامه iso9000,در سیستم مدیریت کیفیت و استقرار iso 17025 در آزمایشگاه و رسیدن به سیستم spray و die cast گامهای بلندی در جهت رسیدن به کیفیت و نشان دهنده نهادینه شدن اهداف وشعار ابتدایی و همیشگی شرکت تفلون کویر بوده است.
تنوع محصولی این شرکت باعث شده است که ما آن را در ردیف بهترین برندهای قابلمه در ایران قرار دهیم.
بازارهای آنلاین جهت خرید قابلمه
جدا از وبسایت بهترین برندهای قابلمه در ایران میتوان وبسایتهای امسال، ترب، شیک و تک مراجعه کرد و انواع قابلمه را از لحاظ قیمتی مورد ارزیابی قرار داد.
جمعبندی
قبل از هر چیز با انواع قابلمه و مزایا و معایب آنها آشنا شوید و سپس بودجه ای برای آن انتخاب کنید و بهترین برندهای قابلمه در ایران را نیز مد نظر خود قرار دهید و به وب سایتها آنها و بازارهای آنلاین سر زده و قیمت محصول خود را ارزیابی کنید و بر اساس تمام فاکتورها تصمیم خود را برای خرید قابلمه بگیرید.